Dr. Rob van der Veen is een in Nederland opgeleide oogarts en oculoplastisch chirurg en is werkzaam in Barcelona (Spanje) en in Utrecht (Nederland). Hij bezit een medische licentieregistratie in beide landen en is lid van de belangrijkste medische verenigingen in zijn interessegebied:

  • Europese Vereniging voor Oogheelkundige Plastische en Reconstructieve Chirurgie (ESOPRS) - Volledig lid
  • Nederlandse Orbita Vereniging (DOS) - Voormalig bestuurslid
  • Sociedad Española de Cirugía Plástica Ocular y Orbita (SECPOO) - Spaanse vereniging voor oogheelkundige plastische en orbita chirurgie
  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)

 

De heer van der Veen is tevens gepromoveerd in de oogheelkunde en wetenschappelijk actief in zijn vakgebied. Hij presenteert zijn werk regelmatig op nationale en internationale congressen en heeft verschillende wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, klik op de onderstaande link voor een online lijst van deze publicaties: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=rob%20l%20p%20van%20der%20veen.

Professionele carriére - Dr. van der Veen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens zijn studie doorliep hij stages bij het voormalige Aruba Eye Institute in Aruba op de Nederlandse Antillen en in het Gold Coast Hospital in Southport, Australië. Vervolgens werd hij geselecteerd voor een promotieonderzoek bij de afdeling Oogheelkunde van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, wat leidde tot de publicatie van zijn proefschrift getiteld 'Macular Pigment in the Healthy and Diseased Retina'. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Manchester, Engeland en het Universitair Ziekenhuis van Bonn, Duitsland. Dr. Van der Veen werkte nauw samen met deze klinieken en verbleef verschillende periodes in deze klinieken voor het volbrengen van zijn proefschrift.

Vervolgens voltooide hij zijn opleiding tot Oogarts in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Omdat dr. van der Veen al vroeg in zijn opleiding grote interesse toonde in de oculoplastische en orbita chirurgie, werd dit beloond met een klinisch fellowship in oculoplastische en orbita chirurgie in het Orbita Centrum van het Universitair Medisch Centrum Amsterdam, beschouwd als één van de beste centra in Europa en wereldwijd bekend om zijn uitgebreide onderzoek naar de oogkasziekte van Graves en vele andere oogkas en ooglid aandoeningen.      

Na deze subspecialisatie werkte hij enkele jaren als oculoplastisch en orbita chirurg bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Gedurende deze tijd begon hij ook zijn cosmetische en reconstructieve ooglidchirurgie praktijk nu bekend als VANDERVEEN-OCULOPLASTICS in Utrecht, die in de eerste jaren na zijn oprichting al de hoogste score voor ooglidchirurgie kreeg van Elsevier Magazine. In 2019 begon hij als senior oculoplastisch en orbita chirurg bij Hospital Moisés Broggi in Barcelona, ​​Spanje. Dit is momenteel het grootste niet-academische ziekenhuis van het Spaanse vasteland. Daarnaast verleende hij ook zijn diensten als gast orbita chirurg in het universitair ziekenhuis Bellvitge in Barcelona.

Dr. van der Veen werkt nu volledig in de privesector, waar hij veel cosmetische ooglidcorrecties uitvoert, maar ook alle functionele ooglid problemen behandelt. Met klinieken in zowel Barcelona als Utrecht, is het in beide landen gemakkelijk om een ​​afspraak te maken.

Filosofie

Na gedurende zijn carrière in verschillende grote en academische ziekenhuizen en klinieken in verschillende landen te hebben gewerkt, heeft dr. van der Veen deze diverse ervaringen gebundeld om elke patiënt een uitstekend cosmetisch en functioneel resultaat te bieden op een minimaal invasieve manier met een natuurlijk resultaat.

We horen graag hoe we u kunnen helpen, neem gerust contact met ons op!