Canthoplastiek chirurgie– Dit is een relatief subtiele procedure die, als hij goed wordt uitgevoerd, het uiterlijk van uw ogen drastisch en positief kan verbeteren. Deze procedure richt zich meestal op de laterale (buitenste hoek) van uw oogleden. Door deze ooghoek te veranderen in een scherpere of hogere geplaatste buitenste ooglid hoek, kan de patiënt een sterk positief effect op zijn fysieke verschijning ervaren, waardoor hij er minder vermoeid en alerter uitziet. Dit kan op zijn beurt een positief effect hebben op het gevoel van eigenwaarde, interpersoonlijke relaties en in de werkomgeving.

Canthoplastiek technieken worden vaak gebruikt om de gewenste amandelvormige oogvorm te creëren waar mensen naar op zoek zijn, maar het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere aanvullende procedures voor het onderste ooglid, zoals:

  • Onderooglid verstrakking - Deze procedure wordt vaak uitgevoerd om esthetische redenen als aanvullende procedure bij ooglidcorrecties van het onderste ooglid en om reconstructieve redenen bij patiënten met een afhangend onderooglid. Het wordt ook regelmatig uitgevoerd in combinatie met een canthoplastiek (zie hierboven), omdat zowel een verplaatste buitenste ooghoek als een hangend onderooglid vaak wordt veroorzaakt door ooglid laxiteit op latere leeftijd.
  • Onderooglid verhoging – Deze procedure is wezenlijk anders dan het verstrakken van het onderste ooglid. De lage ligging van het onderste ooglid kan andere oorzaken hebben dan laxiteit van het ooglid, bijvoorbeeld door een relatief groot oog, een ondiepe oogkas of patiënten met de oogkasziekte van Graves (door een te snel werkende schildklier) waarbij de ogen naar voren uitpuilen vanwege een ontsteking van de zachte weefsels rondom het oog. In deze gevallen kan het onderste ooglid worden verhoogd door weefsel toe te voegen (in plaats van weefsel te verwijderen zoals bij de meeste ooglid verstrakkende procedures), wat meestal een zeer bevredigend effect geeft met weinig ongemak. In gevallen waar er sprake is van aanzienlijke blootstelling van het oog, kan ooglidverhoging worden gebruikt in combinatie met een canthoplastiek of tarsoraphie om het onderste ooglid het beste te herpositioneren. De details hiervan zullen tijdens het consult worden besproken, aangezien deze van geval tot geval verschillen.